Biografie

Biografie Marcel Hoiting

Marcel studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit in Groningen, met als specialisatie Management & Organisaties. Vervolgens speelde hij een centrale rol in de ontwikkeling van organisaties zoals KLM, op het gebied van sales, marketing, business development en innovatie. In de rol van manager, projectleider en directeur was hij de drijvende kracht achter succesvolle innovaties.


In 2009 ging het roer om en heeft hij succesvol een bedrijf opgericht op het gebied van vitaliteit en leiderschap. Zijn specialisatie is medewerkers met een burn-out. Met het programma Vitaal Leiderschap heeft hij een integrale en holistische aanpak ontwikkeld. Samen met zijn team heeft hij inmiddels duizenden medewerkers succesvol begeleid naar een vitaal leven.

De laatste jaren werkt Marcel samen met directies en leiders. Zij hebben een grote invloed op de cultuur en daarmee de vitaliteit van het bedrijf. Zijn ervaring in het begeleiden van individuen de afgelopen vijftien jaar heeft hem geholpen zijn eigen visie te ontwikkelen over vitaliteit van organisaties.