Olympische lessen: geen resultaat als je resultaatgericht bent….

18 april 2017

Afgelopen maanden heb ik een aantal Olympische topsporters geďnterviewd over hun vitaliteit. Ik ben namelijk geďnteresseerd in hoe zij fit en vitaal blijven onder de enorme druk die ze soms hebben en continue topprestaties kunnen blijven leveren. Zij hebben ervaringen opgedaan en lessen geleerd die ook interessant zijn voor ons in het bedrijfsleven, dat kan niet anders. Volgens mij zijn deze lessen zowel voor het topmanagement in het bedrijfsleven als voor iedereen die elke dag weer moet presteren interessant.

Focus op proces

Één van de belangrijkste inzichten die ik van diverse topsporters heb gehoord, is dat ze procesgericht zijn in plaats van resultaatgericht. Toen ik dat voor de eerste keer hoorde dacht ik: Ja maar, dat is de wereld op z’n kop”!? Je zou toch verwachten dat het resultaat boven aan staat. Anicka van Emden, 3e op de Olympische Spelen in Rio bij het judo verwoordde het als volgt. In het begin van mijn carričre was ik heel erg met mijn winnen en mijn tegenstanders bezig, mijn plek op de wereldranglijst en waar zij stonden. Als ik dan “lager op de ranglijst stond dacht ik ”dat wordt een lastige partij”. Met als gevolg onnodige stress en de verkeerde focus. Door de jaren heen heb ik geleerd me meer te focussen op het gedeelte waar ik invloed op heb, het proces. In mijn geval betekent dat ik mij concentreer op de pakking (hoe ik mijn tegenstander beetpak). Met een goede pakking ben ik in staat om mijn favoriete worp in te zetten en mijn tegenstander op zijn rug te gooien. Kortom, als ik mij focus op het gedeelte waar ik invloed op heb geeft mij dat rust en zelfvertrouwen. Op het resultaat heb ik nl minder invloed. En het grappige is doordat ik mijn focus verleg naar het proces mijn resultaat verbeterde.

Proces en vertrouwen

Als ik nu de parallel maak met organisaties in het bedrijfsleven dan weet ik uit eigen ervaring dat er altijd op resultaat wordt gestuurd, dus niet op het proces. Winst , ROI (return on Investment), aandeelhouderswaarde, om maar eens wat terminologie te gebruiken, duiden allemaal op het resultaat. Vaak moeten bedrijven of start-ups binnen een half jaar winstgevend zijn. Je ziet dan ook veel stress, misscommunicatie, verkeerde focus en uiteindelijk mislukte projecten. Focus op het proces heeft vertrouwen nodig. En dat is waar het in veel organisaties aan ontbreekt.

Wil u werken aan het vertrouwen in uw organisatie en daarmee het resultaat verbeteren? Neem contact met ons op of! Kijk op www.vitaalaanhetwerk.nl