Gelukkige collega's bakken de beste koekjes

24 januari 2017

We horen steeds vaker dat in organisaties de zweep erover gaat en de werkdruk steeds hoger wordt. Met als resultaat werknemers die met tegenzin naar het werk komen en om 17.00 met gierende banden van het terrein wegrijden.

Sterk door de crisis

2 december aan tafel bij Kees Pater, directeur van koekjesbakkerij Veldt. Hij weet ons te raken met zijn verhaal over hoe hij met zijn persoonlijke omwenteling en de crisis in het bedrijf is omgegaan. In 2014 is het bedrijf uitgeroepen tot het "Vitaalste bedrijf van Nederland". Dit heeft ons geïnspireerd om hierover in gesprek te gaan. Van een traditioneel directie gestuurde organisatie is het roer omgegaan naar een organisatie waarbij missie en visie en de ontwikkelingen met en door zijn medewerkers zijn uitgewerkt. Ze zijn hiermee sturend onderdeel van het proces geworden.

Van losse onderdelen naar één geheel

Wat Kees beschrijft is dat hij een bepaald model volgde. Van input naar output. Daarbij wordt alles gezien als losse onderdelen. Van de voorraad, tot de machines en van de medewerkers tot de uiteindelijke koekjes. Door de crisis die volgde is Kees gaan inzien dat zijn bedrijf één geheel is dat niet zonder de delen kan. Hij is personeel gaan zien als mededenkers ipv medewerkers. ‘Door de missie en visie, de strategie en de doelen te laten formuleren en bepalen door mijn medewerkers, lag er ineens een stuk op tafel dat ik niet had kunnen vermoeden. Iedereen stond er achter. Als je nu aan mijn mensen vraagt wat het doel van ons bedrijf is, dan kunnen zij dat goed verwoorden. Zij zijn immers de visie en missie. Zij geven hem elke dag vorm. Zij zijn mijn belangrijkste elementen in het bedrijf’. Door de regie terug te gegeven aan zijn medewerkers heeft hij een verandering ingezet die leid tot hogere tevredenheid van personeel (met een laag verzuim), klanten en niet onbelangrijk, een hogere omzet en winst.

Veldt Vit en Vitaal

De medewerkers houden elkaar fit en gezond. Zo hebben ze het project Veldt Vit en Vitaal georganiseerd. Met elke maand een ander thema motiveren ze hun medewerkers om gezond te leven. Thema’s zoals beweging, voeding en de samenwerking binnen de teams.
Directeur Kees Pater: “Ik geloof in gezonde medewerkers, zodat zij optimaal presteren. Gelukkige collega's bakken de beste koekjes.
Dit is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat de regie bij het personeel heeft gelegd, en als het ware één geheel heeft gecreëerd ipv onderdelen die steeds gecontroleerd moeten worden. Nu organiseren zijn mededenkers het bedrijf samen met de Kees Pater.

Wil jij met je organisatie ook een betrokken en bevlogen team medewerkers? Laat een reactie achter of neem contact op via www.vitaalaanhetwerk.nl of op +31 252-349628