Een nieuwe kijk op stress

12 november 2018
Een nieuwe kijk op stress

We hebben een probleem. Stress neemt explosief toe. We krijgen meer inzicht in de gevolgen van stress op de maatschappij en dat vraagt om oplossingen. Burn-outs zijn het topje van de ijsberg en er wordt hard gewerkt aan oplossingen, methodes en trajecten om het stresssegment aan te spreken. We coachen er flink op los. Maar klopt dit wel? Is dit de toekomst van coaching?

De toekomst van coaching: clouching

coaching werkt! Dat is duidelijk. Coaching werkt en eigenlijk is dat ook precies wat eraan mankeert. Het werkt, maar is het ook volledig? Is het concept coaching zoals het er nu uitziet ook klaar voor de toekomst? Nee, de cijfers spreken het tegen. Het is onderhand water naar de zee dragen. Er is stress in de werlekd van stresspreventie geslopen. Moeten we dan maar afstappen van coaching? Nee, zeer zeker niet!! Het opnieuw inrichten van coaching, het creŽren van een nieuw en meer volledige dienst is het antwoord. Er is behoefte aan aan begeleiding, struring, en inzichten. Dat wil niet zeggen, blijven doen wat we doen.

De noodzaak voor het vinden van een oplossing wordt alleen maar groter. De jongere generatie loopt een sterk verhoogd risico op stress-gerelateerd verzuim. En ook de huidige generatie vraagt om verandering. 60% van de burn-out gevallen krijgt te maken met een terugval. Herstel duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden. Het is te duur en duurt te lang. Zelfs met de beste terugverdienmodellen en bespaarmethoden verliezen we langzaam grip op waar het om draait. Het terugdringen van stress.

Dan moeten we onszelf een eerlijke vraag stellen: "komt er een punt waarop coaching zijn financiŽle draagkracht gaat verliezen"? Als dat gebeurt wat kunnen we dan verwachten? Wordt stress dan een ingecalculeerd onderdeel van de organsiatie?

Van coaching naar clouching

De markt vraagt om een nieuwe aanpak die sneller, beter is en financieel aantrekkelijk is en blijft. Wij zien een aanpak waarin coaching onderdeel is van stresspreventie. We gaan de kaders waarbinnen stresspreventie is ontstaan, doorbreken met de kennis die we vanuit deze positie hebben opgedaan. Kaders waarin organisaties geen rol mogen spelen in een positieve thuissituatie. Kaders waarbinnen stresscorrectie toeziet op geldbesparing. Kaders waarbij coaches slechts indirect mogen zorgen voor groei.

Als we deze kaders doorbreken, kunnen we naar een echte integrale aanpak. Integraal betekent multidisciplinair inzetten op stresspreventie en organisaties constructief te motiveren om unieke stappen te zetten. Een methode die sneller is, meer rendement biedt en het beste haalt uit de slechtste situaties.

Wij voorzien dat de coach van de toekomst niet alleen meer coacht, maar optreedt als een specialist die zorgt voor de juiste disciplines op het juiste moment op de juiste plaats, waarbij hij of zij ook actief belemmeringen voor herstel mee opruimt. Willen we stress echt aanpakken dan moeten we gaan waar stress impact heeft.

Maar de nieuwe aanpak stopt hier niet. Het overschrijden van de klassieke kaders is  slechts een stap naar de toekomst van coaching. We hebben ook nieuwe inzichten nodig over de toegevoegde waarde die stress ons te bieden heeft. Ook hierin moeten we durven verder te gaan en kijken naar de potentie van een burn-out en deze inzetten naar groei. We hebben nieuwe methodes ontwikkeld, waarmee we coaching effectiever kunnen inzetten.

Een burn-out verschaft een enorme schat aan informatie, inzicht in de individu, inzicht in het team, en inzicht in de potentie van de organisatie. Als we weten in welke omstandigheden stress is ontstaan, weten we ook waar de groei is te vinden. Een burn-out maskeert de evolutie van de organisatie. Stress houdt een organisatie tegen om succesvol te zijn. Dat wil zeggen dat stress niet alleen vertelt dat het anders moet maar vooral de inzichten biedt in wat wel gaat werken om succesvol te worden en te blijven. Deze benadering overstijgt de individu als onderdeel van de organisatie en dat is dan ook precies waar we moeten zijn om te winnen.

Deze nieuwe vorm van stresspreventie gaat over het doorbreken van klassieke kaders, overschrijden van grenzen, aangaan van multidisciplinaire samenwerkingen en oogsten van essentiŽle informatie: CLOUCHING

Meer weten? Neem contact met ons op of lees volgende week onze nieuwe blog!

Door: Jeroen van der graaf