Aandacht geven als het niet nodig is

7 juni 2018
Aandacht geven als het niet nodig is

Het groeipotentieel van gezonde medewerkers

kraan dichtzetten

Neem een doorsneebedrijf met een verzuimpercentage van 5%. Natuurlijk moet hierop ingezet worden met professionele begeleiding naar herstel. Maar hoe zit het met al die ander medewerkers? Een veel groter deel van 20% zit tegen verzuim aan. Ze zitten op het randje van bijvoorbeeld een burn-out, maar ze verzuimen (nog) niet en functioneren. Als je alleen blijft inzetten op medewerkers die verzuimen, blijft deze kraan openstaan. Hoog tijd dus om voor deze grotere groep in te zetten op preventie. Hoe voorkom je dat deze groep gaat verzuimen? Hoe zorg je ervoor dat ze plezier in hun werk krijgen en productieve, gezonde medewerkers worden? Belangrijke vragen, die vaak om maatwerk vragen: iedere individu is anders en heeft baat bij andere preventieve maatregelen.

De niks-aan-de-hand-meerderheid

De grootste groep bestaat echter uit gezonde medewerkers die gewoon hun werk doen. Niets meer en niets minder. Met hen gaat het wel prima. Hoef je niet naar om te kijken zou je denken. Ze zijn met veel, zo'n 60%. Maar vergis je niet.: de laatste, kleinere groep van 15% laat zien hoe het ook kan. Zij zijn bevlogen. Veel gelukkiger en productiever in hun werk. En dat is niet alleen gezonder voor henzelf, maar ook bedrijfseconomisch natuurlijk zeer voordelig. Deze groep laat de potentie van de grootste groep van 60% zien.
Aandacht voor die 60% kan leiden tot veel meer bevlogen medewerkers, met alle voordelen van dien. Hoe doe je dat: aandacht geven aan gezonde, voldoende functionerende personen?

Vleugels

Het is met bevlogenheid net als geluk: je krijgt er Vleugels van. En het zit, net als geluk, in simpele dingen: vriendelijkheid, optimisme, goed nieuws met elkaar delen, steun van collega's, sociale relaties op het werk waarderen en koesteren. Absoluut de moeite waard om in te investeren. Want het geld dat je besteedt aan interventies uit de zogenaamde positieve psychologie ben je niet kwijt, maar is een investering waar je heel veel voor terugkrijgt. Zeker ook bedrijfseconomisch

VitaalaanhetWerk

Wij bieden niet alleen curatie (genezing) en preventie (voorkoming), maar ook amplitie (versterking): interventies gericht op het gelukkiger maken van medewerkers. Dat is geen softe business, maar gaat om investeringen met keihard resultaat!