Vitaliteit en Olympiėrs

De gouden tips om vitaal te worden

Sinds afgelopen zomer interviewen we Olympische deelnemers van Rio over hun vitaliteit. Wat doen zij nu om dagelijks fit en vitaal te zijn, zodat ze optimaal kunnen presteren. Hoe gaan ze met stress om en weerstand , maar ook succes en teleurstellingen?

Werken is tegenwoordig topsport! en er zijn veel parallellen tussen sport en bedrijven. Wat kunnen we van hen leren om dagelijks op ons werk te presteren? In de zomer van 2017 brengen we een bundel uit van deze interviews met opmerkelijke, grappige en verrassende uitspraken. Interessant? Hier alvast een voorproefje van het interview.........

Anicka van Emden - Judo

Anicka van Emden - Judo: "Ik geloofde eigenlijk altijd heel erg in wat je er in stopt krijg je er ook weer uit. Naļef misschien maar daar geloof ik wel altijd in. Na 2012, toen ik de OS miste, werd het wel even heel hard duidelijk dat het een hele naļeve gedachte was en dat het niet altijd zo is"

ode-aan-ellen

Ellen van Dijk - Wielrennen: "In een wegwedstrijd laat je je vaak dingen opleggen door anderen, in een tijdrit niet. Ik heb nl. zelf graag de controle. Ik heb ook zelf graag de controle over hoeveel pijn ik mezelf aan doe, hoe hard ik kan afzien"

Jaap Stockmann

Jaap Stockmann - Hockey: "lekker in je vel zitten is ook gewoon niks doen of even met je gedachten heel ergens anders mee bezig zijn. Ik ben er van overtuigd dat als je elke dag niks anders doet dan hockeyen en trainen dat dat enorm afstompt. Het komt je prestaties niet ten goede"

noel-van-`t-end-olympische-spelen-rio-2016

Noėl van t End - Judo: "Ik zal niet snel om hulp vragen omdat ik het graag zelf wil doen. ik wil anderen niet lastig vallen ook al weet ik dat het soms beter is, misschien omdat ik me minder waard voel..."